Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Моят блог в Blog.bg
Автор: manometri Категория: Бизнес
Прочетен: 36297 Постинги: 13 Коментари: 2
Постинги в блога от Декември, 2009 г.
Никога няма да бъде забравен.
Категория: Изкуство
Прочетен: 950 Коментари: 0 Гласове: 2
Интернет гигантът Google вече предлага търсене на информация в реално време, предаде агенция Ройтерс цитирана от dnevnik.bg. Това е подобрение в търсачката на компанията, която позволява на потребителите да получават най-прясната информация по зададената тема във всеки  момент.
Търсачката взима данните от над милиард интернет страници, сред които и микроблоговете на "Туитър" и социалните мрежи "Майспейс" и "Фейсбук", като потокът в реално време ще бъде показван заедно с нормалните резултати от търсенето. От услугата ще могат да се възползват и собствениците на смартфони. Резултатите от търсене в реално време ще се появяват като падащо меню над основните материали, които се появяват и в момента на google.com. От компанията обещават до няколко дни услугата да е достъпна по цял свят. Според Би Би Си новината е предизвикала позитивна реакция в интернет пространството.

Чрез тази стъпка компанията подчертава значимостта на информацията в реално време, особено във високо конкурентната среда. Интернет търсенето се доминира от Google, която притежава 65% от пазара в САЩ. Търсачката на  Yahoo! се нарежда на второ място с 18%, а Bing на "Майкрософт" е трета с почти 10 на сто.
"В момента информация се генерира с невиждани досега темпове, а в онлайн средата и секундата е от значение", разказва за нововъведението Амит Сингал от компанията пред Би Би Си.

"Това е истинско техническо чудо - да можеш да получаваш всички тези ъпдейти за секунди, всеки да може да ги открива още при публикуването им онлайн", каза на свой ред вицепрезидентът на Google Мариса Майер. "Търсенето в реално време е естественото продължение на предлаганата от Google услуга", допълни тя.
Засега интернет гигантът не уточнява дали партньорството му със социалните мрежи е свързано с определени  финансови условия.

Google представи и други свои нововъведения. Сред тях е експерименталният продукт Google Goggles, който ще позволява на потребителите да извършват търсения по снимка. Когато услугата бъде завършена напълно, всеки ще може да снима даден обект с мобилния си телефон и да използва изображението за намиране на подобни обекти в мрежата. "Тази технология все още е в начален стадии на разработка", каза Вик Гундотра, вицепрезидентът по инженерната дейност в Google. "Ние сме на прага на една нова ера, в която компютрите ще стават все по-полезни за изследване на заобикалящата ни среда", допълни той.
Компанията е представила общо 33 подобрения на предлаганите услуги през последните 67 дни.
Категория: Новини
Прочетен: 1041 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

Спечели и ти от своя блог!